Polenta ar desu mērci

Sastāvdaļas

  • Mērcei:
  • 1 iep. grila desiņas ar sieru
  • 2 sīpoli
  • 400g sasmacināti konservēti tomāti
  • 2 ēd.k. barbekjū mērce
  • olīveļļa
  • Polentai:
  • 160g kukurūzas putraimi
  • 800ml ūdens
  • 1-2 zariņi svaigs timiāns
  • 50ml olīveļļa
  • 200g rīvēts siers Parmezāns
  • sāls, pipari

Recepte ņemta no izdevniecības “White Book” pavārgrāmatas “Cāļa gaļas ēdieni”. Izmēģini šo lielisko recepti arī tu!

Pagatavošana 30 min 3 porcijas

1. Sīpolus nomizo, sagriež uz pusēm un sagriež šķēlītēs. Desiņas sagriež ripiņās. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno desiņas un apcep. Pievieno sasmalcinātus konservētus tomātus, barbekjū mērci, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas, apmaisa un sautē apm. 10 min
2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē ūdeni, pievienojot olīveļļu, timiānu, sāli un svaigi maltus piparus. Vārošā ūdeni ieber kukurūzas putraimus visu laiku maisot, lai neveidojas kunkuļi. Samazina uguni līdz minimumam, apsedz ar vāku un vāra 10 min. Pašās beigās pievieno rīvētu sieru, apmaisa, lai siers izkūst un uzreiz pasniedz.
3. Paolentu pasniedz ar mērci.