Salātiem labāk derēs viendabīgākas konsistences biezpiens, savukārt ķiploku var nekapāt, bet izspiest caur spiedi, tad biezpiena un siera maisījums vairāk līdzināsies krēmam, ko var saveidot mazās klimpiņās un tad uzlikt uz tomātiem. 1. Nātres applaucē, izspied lieko ūdeni un sakapā. Mārpuķīšu lapiņas sagriez strēmelītēs, lielākos ziediņus saplucini, mazos atstāj veselus. Tomātiņus pārgriez uz pusēm. Sastāvdaļas
Pagatavošana
2. Sieru samaisi ar biezpienu, nātrēm, sāli, pipariem un ķiplokiem.
3. Apelsīnu sulu sakul ar eļļu, sāli, medu un sīpoliem.
4. Bļodā samaisi tomātus un mārpuķītes ar mērci. Liec virsū siera biezpiena piciņas un pārkaisi ar riekstiem.
Pļavas zaļumu salāti ar biezpienu un tomātiem
