Pļavas zaļumu salāti ar biezpienu un tomātiem

Sastāvdaļas

  • 150 g biezpiena
  • 100 g mārpuķīšu lapiņu un ziediņu
  • 100 g ķiršu tomātiņu
  • 80 g svaigā aitas vai kazas siera
  • 50 g mazu nātru lapiņu
  • 1 sakapāts šalotes sīpols
  • 1 sakapāta ķiploka daiviņa
  • 4 ēdamkarotes apelsīnu sulas
  • 1 ēdamkarote sakapātu valriekstu
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • ½ tējkarote šķidra medus
  • sāls, malti melnie pipari

Salātiem labāk derēs viendabīgākas konsistences biezpiens, savukārt ķiploku var nekapāt, bet izspiest caur spiedi, tad biezpiena un siera maisījums vairāk līdzināsies krēmam, ko var saveidot mazās klimpiņās un tad uzlikt uz tomātiem.

Pagatavošana

1. Nātres applaucē, izspied lieko ūdeni un sakapā. Mārpuķīšu lapiņas sagriez strēmelītēs, lielākos ziediņus saplucini, mazos atstāj veselus. Tomātiņus pārgriez uz pusēm.
2. Sieru samaisi ar biezpienu, nātrēm, sāli, pipariem un ķiplokiem.
3. Apelsīnu sulu sakul ar eļļu, sāli, medu un sīpoliem.
4. Bļodā samaisi tomātus un mārpuķītes ar mērci. Liec virsū siera biezpiena piciņas un pārkaisi ar riekstiem.

| View