Piparmētru saldējums

Sastāvdaļas

  • 1–2 lauku vistas olu dzeltenumi
  • 4 ēdk. cukura
  • 70 ml saldā krējuma
  • 1 mazs piparmētras zariņš, tikko plūkts
  • 1 tējk. iecukurotas citronmiziņas, smalki rīvētas

Saldējumu viegli un ātri var pagatavot mājās, mierīgi iztiekot bez saldējuma mašīnas. Papildini recepti ar sev vēlamo garšu, šim saldējumam piestāvēs šokolādes gabaliņi, rumā mērcētas rozīnes, šļaksts stipras kafijas.

Pagatavošana: 10 min / 4 porcijas

  1. Vienā traukā kārtīgi sakul saldo krējumu ar 1 ēdk. cukura. Otrā – olas dzeltenumu un 3 ēdk. cukura. Olas dzeltenumus lēnām no augšas uz apakšu iecilā saldā krējuma putās. Iecilā citronmiziņu.
  2. Liec trauku saldētavā, laiku pa laikam apmaisi. Kad saldējums tikpat kā sastindzis, pievieno sīki saplēstas vai sakapātas piparmētras lapiņas. Viegli izmaisi. Mirkli ļauj garšām sajaukties un vari pasniegt.

| View