Pilngraudu makaroni ar garnelēm un ķiplokiem

Sastāvdaļas

  • 200g pasta
  • 250g garneles
  • 1/2gl vistas buljons
  • 1/2gl saldais krējums
  • 1/2gl sauss baltvīns
  • 1/2 gl rīvēts Parmezāns
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 bunt. pētersīļi
  • 20g sviests
  • sāls

Pastāv maldīgs viedoklis, ka makaroni ir neveselīgi un barojoši. Šāds pieņēmums saglabājies vēl no padomju laikiem, kad populārākais makaronu ēdiens bija makaroni flotes gaumē – makaroni sajaukti ar treknu gaļu. Taču pagatavojot makaronus pēc mūsu receptes, jūs savai figūrai nekādu lielu ļaunumu nenodarīsiet. Lai labi garšo!

Pagatavošana: 30 min / 2 porcijas

  1. Makaronus novārīt atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni noliet, atstājot mazliet mērcei.
  2. Kamēr vārās makaroni pagatavot mērci. Pannā izkausēt sviestu un apcept garneles ar smalki sakapātiem ķiplokiem. Pievienot vīnu un iztvaicēt. Pievienot buljonu, sieru un visu laiku maisot sieru izkausēt. Pievienot saldo krējumu, sasmalcinātus pētersīļus, makaronus un apmaisīt. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.
  3. Pasniedz uzreiz.