Pildītas zivju kotletes

Sastāvdaļas

  • 500 g mencas filejas
  • 3–4 baltmaizes šķēles
  • 4–5 ēdk. piena
  • 4 ēdk. rīvmaizes
  • 4 ēdk. eļļas
  • sāls, malti melnie pipari
  • Pildījumam:
  • 70 g cietā siera
  • 2 vārītas olas
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdk. sakapātu pētersīļu un diļļu
  • sviests

Kotlešu maisījumam var pievienot arī dažādas garšvielas. Baltmaizes vietā var ņemt ap 40 g auzu pārslu, ko samaisa ar malto zivi un atstāj, lai kādas 10 minūtes pastāv. Savukārt mencas vietā der jebkura baltā zivs ar stingru mīkstumu.

Pagatavošana: 50 min / 4 porcijas

  1. Maizes šķēles iemērc pienā; pirms pievienošanas zivij izspied lieko šķidrumu.
  2. Mencas fileju samal gaļas mašīnā.
  3. Maltajai zivij pievieno mērcēto maizi, sāli un piparus. Ar rokām rūpīgi samīci – jo vairāk mīcīsi, jo sulīgākas būs kotletes.
  4. Gatavo pildījumu: sieru un izlobītas olas sarīvē. Ķiplokus ļoti smalki sakapā. Sieru samaisi ar olām, ķiplokiem un zaļumiem.
  5. Atkarībā no tā, cik lielas kotletes gribi, sadali malto zivi atbilstīgās porcijās. Katru izveido plakanu kā plāceni.
  6. Liec virsū pildījumu un mazu piciņu sviesta. Kotletes malas uzloki uz augšu un rūpīgi aizlipini ciet, lai cepot neatveras.
  7. Pannā sakarsē eļļu. Kotletes apviļā rīvmaizē un cep zeltaini brūnas no abām pusēm.

| View