Piknika salāti ar kūpinātu gaļu un sieru

Sastāvdaļas

  • 400g kūpināta gaļa
  • 300g salātlapas
  • 200g siers (piem. Alpu, Edam, Holandes)
  • 2 lieli tomāti
  • 1 dzeltena paprika
  • 1 saarkans sīpols
  • zaļie lociņi
  • Mērcei:
  • 250g krējums 15%
  • 2 ēd.k. Franču sinepes
  • 1/2 citrona sula
  • sāls, pipari

Šie salāti lieliski (un ērti) iederēsies dodoties atpūtā pie dabas. Taču neviens nav teicies, ka nedrīkstat tos pagatavot mājās, lai baudītu skatoties iemīļoto TV pārraidi.

Pagatavošana 30 min 4 porcijas

1. Gaļu, sieru, papriku un tomātus sagreizt kubiņos. Lokus smalki sagriezt. Sīpolu sagriezt smalkos kubiņos. Salātus saplūkāt.
2. Salātus kārto slāņos – salātlapas, lokus, gaļu, papriku, sieru, tomātus.
3. Atsevišķi pagatavot mērci – visas

Sastāvdaļas

sajaukt kopā, pievienojot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
4. Salātus var pagatavot gan porcijas burciņās, gan vienā lielākā burkā. Mērci labāk paņemt līdz atsevišķā trauciņā, kuru pirms lietošanas jāsakrata.Lai salāti nesasulotu, iesakām mērci pievienot īsi pirms salātu baudišānas.