Pikantie zaļie salāti ar vistu aknām

Sastāvdaļas

  • 500g vistu aknas
  • 140g salātu miks
  • 300g svaigs gurķis
  • 1 sīpols
  • 1 čili pipars
  • 20g sviests
  • dilles, pētersīļi, piparmētras
  • 1/2 laims
  • olīveļļa
  • sojas mērce
  • pipari

Arī subprodukti var būt lieliska sastāvdaļa viegliem un garšīgiem salātiem. Izmēģiniet šo recepti un pārliecinaties par to.

Pagatavošana 2 porcijas

1. Sīpolu nomizo un sagriež plānās ripiņās. Pannā izkausē sviestu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno smalkāk sagrieztas akniņas un cep līdz aknas ir gatavas.
2. Lielā salātu bļodā ieber salātu lapas, pievieno sagrieztus plānās šķēlēs gurķus. Pievieno olīveļļu, pēc garšas sojas mērci, svaigi spiestu laima sulu un svaigi maltus piparus, apmaisa.
3. Aknas mazliet atdzesē un iejauc salātos. Pievieno arī smalki sakapātas dilles, pētersīļus un piparmētras. Dekorē ar čili piparu šķēlītēm.

| View