Pikantie teļa gaļas salāti ar dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 500g vārīta liellopa vai teļa gaļas fileja
  • 3 burkāni
  • 1/2 liela selerijas sakne
  • 1 biete
  • 1 sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. cukurs
  • olīveļļa
  • kinza
  • pētersīļi
  • 1 ēd.k. zivju mērce
  • 2 ēd.k. saldā čili mērce
  • 1/2 laima sula
  • 1 čili pipars
  • sāls, pipari

Šie salāti patīkami pārsteigs pat pieredzējušu gardēdi. Izmēģiniet vienkārši pagatavojamo salātu recepti arī jūs!

Pagatavošana

1. Dārzeņus notīrīt un sagriezt tievās garās strēmelēs, pārlikt bļodā, pārkaisīt ar cukuru un sāli un ar rokām saspaidīt. Atlikt uz 10 min.
2. Gaļu sagriezt pēc iespējas plānākas šķēlītēs un sajaukt ar dārzeņiem.
3. Sīpolu un ķiplokus smalki sakapāt. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus un ķiplokus. Pievienot čili mērci, zivju mērci un laima sulu. Mērci atdzesēt un pievienot dārzeņiem.
4. Smalki sakapātus kinzu un pētersīļus pievienot salātiem. Pievienot arī sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
5. Pasniedzot dekorē ar šķēlītēs sagrieztu čili piparu.