Pikantie sarkano biešu salāti

Sastāvdaļas

  • 400g sarkanas vārītas bietes
  • 2 skābi āboli
  • 1 sīpols
  • 4 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ēd.k. mārrutki
  • 1 ēd.k. Dižonas sinepes
  • 1 ēd.k. Balzamiko etiķis
  • 2 ēd.k. ķirbju sēklas
  • sauja saulespuķu dīgsti
  • sāls, pipari

Šodien ir ceturtā Advente – tātad ceturtā taka, kas veltīta veselīgam uzturam. Mēs ēdam vairākkārt dienā, bez pārtikas mūsu dzīve nebūtu iespējama. To, ka mēs bieži vien ēdam neveslīgi, rāda spogulis un apstiprina svari. Nepareiza uztura sekas: vitamīnu un minerālvielu trūkums, nepietiekams tauksābes un olbaltuma daudzums, protams, izraisa nepatīkamas sajūtas un slimības. Kaut gan par šīm prolēmam bieži vien tiek runāts, nekas nemainās. Cilvēki turpina grēkot uz veselības rēķina. Tādēļ arī izskan ieteikums Adventes laikā: apzināti izvēlēties veselīgu uzturu. Ja mēs ievērotu šo ieteikumu, tā vien jau būtu cieņas izpausme pret Dieva dāvāto dzivību.

Pagatavošana 25 min 4 porcijas

1. Ābolus nomizo, izgriež serdes. Ābolus un bietes sarīvē uz dārzeņu rīves. Sīpolu smalki sakapā un pievieno bietēm.
2. Eļļu sajauc kopā ar sinepēm un mārrutkiem, pievieno etiķi, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Mērci pievieno dārzeņiem, kārtīgi apmaisa un atstāj uz 15 min. ievilkties.
3. Pasniedz pārkaisot ar ķirbju sēklām un saulespuķu dīgstiem.