Pikantie gurķu salāti

Sastāvdaļas

  • 1 kg paprāvu gurķu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 60 ml sojas mērces
  • 2 ēdk. čili mērces
  • 2 ēdk. sezama sēklu
  • 1 ēdk. maltas paprikas
  • 5 tējk. sāls
  • eļļa pēc garšas
  • Marinādei:
  • 1 l ūdens
  • 3 ēdk. etiķa
  • 2 ēdk. sāls
  • 3 tējk. cukura

Gurķi ir ēdami jau tad, kad pēc marinādes pārliešanas tie ir atdzisuši, taču tos var marinēt vairākas stundas, pat diennakti – tad tie būs vēl garšīgāki.

Pagatavošana

1. Gurķus rūpīgi nomazgā un nogriez galus. Ņem ļoti asu nazi un ik pa centimetram iegriez ieslīpi dziļas svītras katrā gurķī tā, lai apakšā tas vēl turētos kopā.
2. Liec gurķus dziļā bļodā vai katlā un pārkaisi ar 5 tējk. sāls. Uzliec vāku un vairākas reizes kārtīgi sakrati. Atstāj, lai gurķi sulojas.
3. Sezama sēklas ieber sausā pannā un viegli apgrauzdē.
4. Ķiplokus smalki sakapā vai izspied caur spiedi un samaisi ar sezamu, papriku un čili mērci.
5. Pannā sakarsē eļļu, noņem no uguns un iejauc ķiploku maisījumu. Raugies, lai eļļas un garšvielu maisījums būtu pašķidrs.
6. Ar rokām izspied no gurķiem lieko šķidrumu. Liec gurķus bļodā un pārlej ar eļļas un garšvielu maisījumu.
7. Katlā uzvāri ūdeni. Pievieno sojas mērci, 2 ēdk. sāls, cukuru un etiķi. Pārlej gurķiem.

| View