Sastāvdaļas
- 1,2 l vistas buljona
- 4 nelieli sīpoli, smalki sakapāti
- 2 ēdk. sakapātu koriandra zaļumu
- 1 zaļā čili pipara pāksts, smalki sakapāta
- 3 citronzāles stiebri
- 1 ēdk. Austrumu zivju mērces (nopērkama lielveikalos)
- 3 cm gara citrona miziņa
- 2 ēdk. citrona vai laima sulas
- 500 g saldētu nolobītu garneļu
Ļoti vienkārši pagatavojama zupa! Ideāli tiem, kas vēlas sākt iepazīt interesanto Āzijas zupu pasauli, jo, pateicoties garšvielu buķetei, zupai raksturīgs savdabīgs aromāts.
Pagatavošana 40 min 4 porcijas
1. Katlā ielej buljonu, pievieno sakapātos sīpolus, koriandru, čili piparus, zivju mērci, citrona miziņu un sulu. Citronzāli sagriez 2 cm gabaliņos un ieber buljonā. Uzvāri un uz mazas uguns turpini vārīt 20-25 minūtes, lai garšas labi sajaucas. Gatavo buljonu izkās caur sietiņu.
2. Garšvielu buljonu lej atpakaļ katlā, ieber saldētās garneles un 2-3 minūtes karsē. Lej šķīvjos un pārkaisi ar sakapātu koriandru.