Pētersīļu un Parmezāna slinkie salāti

Sastāvdaļas

  • 150g pētersīļu
  • 1/3 tases rīvēta Parmezāna
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 5 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ēd.k. citrona sula
  • sāls un svaigi malti pipari

Grūti iedomāties vienkāršākus un vieglāk pagatavojamus salātus. Pētersīļi satur ļoti daudz C vitamīna, un iestājoties aukstam un drēgnam laikam, mūsu imunitātei tas ir ļoti nepieciešams.

Pagatavošana 7 min 4 porcijas

1. Olīveļļu sajauc kopā ar ķiplokiem, un ar blendera palīdzību samal līdz viendabīgai masai. Pievieno citrona sulu, sāli un piparus un samaisi.
2. Īsi pirms pasniegšanas pētersīļu lapas smalki sakapā un sajauc ar rīvētu parmezānu. Pārlej ar eļļas maisījumu.