Ja jautāsiet par šī ēdiena nosaukuma izcelsmi, atbilde būs gaužām vienkārša. Senos laikos zirņus galdā cēla arī kalpiem, bet desas un gaļa pienācās saimniekam. Taču šodien mēs droši varam pagatavot šo maltīti neatkarīgi no ieņemamā amata un statusa sabiedrībā. Lai labi garšo! 1. Zirņus iemērc uz nakti. Desiņas apcep uzkarsētā pannā un atliek malā. Sastāvdaļas
Pagatavošana 50 min 3 porcijas
2. Sīpolu notīra un smalki sagriež. Burkānus un selerijas kātus sagriež kubiņos. Katlā ar biezu apakšu ielej 1 ēd.k. eļļas un apcep sīpolus, burkānus un selerijas. Pievieno pēlēkos zirņus, pēc garšas sāli, pielej buljonu un vāra līdz zirņi ir mīksti. Pēc nepieciešamības pievieno ūdeni. Tad pievieno apceptas desiņas, rozmarīna zariņus un sautē vēl minūtes 10.
3. Pasniedz uzreiz.
Pelēkie zirņi saimnieka gaumē
