Pastrama

Sastāvdaļas

  • 700-800g liellopa gaļa
  • Marinādei:
  • 1l ūdens
  • 60g sāls
  • 60g cukurs
  • 10g sinepju sēklas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 5-6 krustnagliņas
  • 5-6 smaržīgie pipari
  • Panēšanai:
  • 30g kūpināta paprika
  • 10g malts korinadrs
  • 10g malts korinadrs 10g svaigi malti pipari

Pastrama — mājas apstākļos pagatavojama delikatese no liellopa gaļas. Izmēģiniet šo lielisko recepti! Lai labi garšo!

Pagatavošana 4 porcijas

1. Katlā ielej ūdeni, pievieno visas marinādes

Sastāvdaļas

, uzvāra un atdzesē. Ar šo marinādi pārlej gaļu un novieto ledusskapī marinēties uz 48 stundām.
2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 60 grādiem. Gaļu izņem no marinādes, pārliek cepamā formā un cep 6 stundas. Ja ir daudzfunkcionālais (multivārāmais ) katls, tad režīmā «slow food» var cept gaļu 5-6 stundas.
3. Gaļu izņem no cepeškrāsns, panē garšvielās un vēl 15 min. cep cepeškrāsnī.
4. Gaļu atdzesē, sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs un pasniedz kā uzkodu vai pilda sviestmaizes un burgerus.

Ātra ēdienu piegāde uz mājām vai biroju Rīgā