Pastrama

Sastāvdaļas

  • 700-800g liellopa gaļa
  • Marinādei:
  • 1l ūdens
  • 60g sāls
  • 60g cukurs
  • 10g sinepju sēklas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 5-6 krustnagliņas
  • 5-6 smaržīgie pipari
  • Panēšanai:
  • 30g kūpināta paprika
  • 10g malts korinadrs
  • 10g malts korinadrs 10g svaigi malti pipari

Pastrama – mājas apstākļos pagatavojama delikatese no liellopa gaļas. Izmēģiniet šo lielisko recepti! Lai labi garšo!

Pagatavošana 4 porcijas

1. Katlā ielej ūdeni, pievieno visas marinādes

Sastāvdaļas

, uzvāra un atdzesē. Ar šo marinādi pārlej gaļu un novieto ledusskapī marinēties uz 48 stundām.
2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 60 grādiem. Gaļu izņem no marinādes, pārliek cepamā formā un cep 6 stundas. Ja ir daudzfunkcionālais (multivārāmais ) katls, tad režīmā “slow food” var cept gaļu 5-6 stundas.
3. Gaļu izņem no cepeškrāsns, panē garšvielās un vēl 15 min. cep cepeškrāsnī.
4. Gaļu atdzesē, sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs un pasniedz kā uzkodu vai pilda sviestmaizes un burgerus.