Paša gatavots ingvera sīrups Sastāvdaļas 400 g ingvera, nomizota un sagriezta mazos gabaliņos 300 g cukura 300 ml ūdens 5 kanēļas standziņas 1 tējk. krustnagliņu daži zvaigžņu anīsa ziedi un kardamona pogaļas 1 apelsīns, tikai miziņa 1 citrons, tikai sula Ingvera sīrups lieti noder ziemas rītiem – izņem burciņu no ledusskapja un divas tējkarotes pievieno tējai vai citronūdenim. Uzmundrinās un palīdzēs atvairīt vīrusus. Pusdienotāju klubiņa yummy vadītājas Daigas Klipas ideja. Pagatavošana 1. Lej ūdeni kastrolī ar biezu dibenu, ieber cukuru (daļu vari aizstāt ar brūno), uzvāri un tad verdošajā sīrupā saber ingveru un garšvielas, apmaisi un vāri 10 minūtes. 2. Lej nelielās sterilās burciņās, atdzesē un liec ledusskapī. Aukstumā tā glabāsies aptuveni nedēļu.