Pannā cepta vista ar rīsiem un rozīnēm

Sastāvdaļas

  • 500 g vistas filejas
  • 250 g basmati rīsu
  • 100 ml vistas buljona
  • 8 lielie loki ar sīpoliņiem
  • 4 ēdk. rozīņu
  • 3 ēdk. mandeļu bez miziņas
  • 4 ēdk. eļļas
  • 4 ēdk. baltvīna (ja vēlies)
  • 2 ēdk. šķidra medus
  • sāls, malti Kajēnas pipari

Rīsus var izvārīt agrāk, pat iepriekšējā dienā un uzglabāt ledusskapī.

Pagatavošana 25 min 4 porcijas

1. Uzliec vārīties rīsus atbilstīgi norādei uz iesaiņojuma. Tikmēr vistas filejas sagriez smalkās strēmelītēs un samaisi ar sāli, maltiem pipariem un medu. Lokus ar sīpoliņiem sagriez ieslīpos gredzenos
2. Pannā sakarsē eļļu, pievieno vistu un maisot cep 3–4 minūtes. Pievieno mandeles un cep vēl 2 minūtes.
3. Pievieno rozīnes, buljonu un vīnu, iemaisi vārītos rīsus un uz lēnas uguns sautē 3–4 minūtes. Iemaisi lokus.

Ātra ēdienu piegāde uz mājām vai biroju Rīgā