Panna ar aknām un augļiem

Sastāvdaļas

  • 400g alņa aknas
  • 200g sīpoli
  • 100g žāvēts speķis
  • 300g augļi no ābolu-bumbiera kompota
  • 150ml gaļas buljons
  • 1 ēd.k. citronu sula
  • 1 timiāna zariņš
  • 2 ēd.k. milti
  • 3 ēd.k. sviests
  • sāls, svaigi malti pipari

Esam saņemuši desmitiem vēstuļu no sievām, kuru vīri ļāvušies mednieku instingtiem un nomedījuši kādu meža lopu. Tad nu sieva staigā ap bļodu ar gaļu un nezin no kuras puses tai pienākt. Šoreiz centīsimies ieteikt ko iesākt ar alņa aknām.

Pagatavošana 50 min 4 porcijas

1. Tiem, kuri ne visai priecājās par medījumam raksturīgo piegaršu, iesakām aknas pirms gatavošanas izmercēt pienā. Aknas nomazgā, nosusina un sagriež šaurās stremelītēs. Sīpolus nomizo un sagriež šķēlēs. Speķi sagriež kubiņos. Ābolus un bumbierus notecina.
2. Aknu strēmelītes no visām pusēm apviļā miltos. Lielā pannā izkausē sviestu un uz vidēji lielas uguns cep apm. 4 min. Tad pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem, pārliek bļodā.
3. Tur pat, pannu nemazgājot, apcep speķi, līdz izdalās tauki. Pievieno sīpolus, timiāna lapiņas, citronu sulu un mazliet pasautē. Tad pielej buljonu, uzliek vāku un sautē 10 min. Pēc 5 min. pievieno aknu strēmelītes. Pašās beigās pievieno augļus, uzkarsē un uguni izslēdz.
4. Pasniedz ar vārītiem apceptiem kartupeļiem.

Ātra ēdienu piegāde uz mājām vai biroju Rīgā