Pākšu pupiņu salāti provansiešu gaumē

Sastāvdaļas

  • 700 g pākšu pupiņu
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 70 g kaltētu tomātu eļļā
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 rozmarīna zariņš
  • 1 tējk. rīvētas citrona miziņas
  • 3 ēdk. citronu sulas
  • 150 ml dārzeņu buljona
  • sāls, malti pipari

Visnotaļ universāli salāti, jo labi garšo gan silti, gan auksti. Ēdami vieni paši ar maizīti un arī piedevās pie gaļas vai citiem ēdieniem.

Pagatavošana 50 min 4 porcijas

1. Pupiņas sagriez 2–3 gabalos, liec verdošā sālsūdenī un vāri apmēram 15 minūtes. Strauji noskalo aukstā ūdenī un rūpīgi nosusini. Kaltētos tomātus sagriez strēmelītēs. Rozmarīnam nobrauki lapiņas. Sīpolu sagriez plānos gredzenos, ķiplokus – plānās šķēlītēs.
2. Dziļā pannā sakarsē eļļu, ieber rozmarīnu, sīpolus, ķiplokus, citrona miziņas un tomātus un pāris minūtes pasautē. Pielej citronu sulu un buljonu, uzvāri un turpini vārīt vēl 3–4 minūtes.
3. Mērcē ieber vārītās pupiņas, samaisi un liec galdā.

| View