Paelja ar cāļa gaļas šašliku un desiņām

Sastāvdaļas

  • 1 iep. grila desiņas ar sieru
  • 1 iep. cāļa gaļas šašliks (šķiņķi bez kaula)
  • 1,5gl basmati rīsi
  • 400g konservēti sasmalcināti tomāti
  • 400g saldēti zaļie zirnīši
  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • 2 ķiploka daiviņas
  • milti
  • eļļa
  • sāls, pipari

Šī vienkārši pagatavojamā recepte noderēs gan ikdienā, gan klājot svētku galdu. Lai garšotu labāk, pievieno šķipsniņu pozitīvu emociju!

Pagatavošana 60 min 6 porcijas

1. Sīpolus un ķiplokus sagriež mazos kubiņos. Burkānus notīra un sarīvē uz dārzeņu rīves. Vistas šašliku sagriež mazākos gabalos.
2. Katlā ar biezu apakšu (čuguna katlā) uzkarsē eļļu. Gaļu apvārta miltos un uz palielas uguns ātri apcep. Gaļu izņem no katla. Pēc nepieciešamības pielej vēl eļļu un apcep sīpolus, ķiplokus un burkānus, apm. 3 min. Pievieno rīsus, konservētus tomātus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Pa virsu izkārto apceptu vistas gaļu. Atbilstoši instrukcijai uz rīsu iepakojuma pielej ūdeni, samazina uguni, apsedz ar vāku un vāra līdz rīsi ir gatavi.
3. Pa šo laiku zirnīšus atlaidina. Desiņas sagriež ripiņās. Uzkarsētā eļļā desiņas apcep. Katlā pievieno desiņas un zirnīšus, apmaisa. Pēc 5 min. uguni izslēdz un minūtes 10-15 ļauj ievilkties.
4. Paelju var gatavot arī daudzfunkcionālā katlā režīmā “Plovs”

| View