Nātru salāti ar olām un spinātiem

Sastāvdaļas

  • 400 g jaunu nātru lapiņu
  • 1–2 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdk. olīveļļas
  • 1 citrona sula
  • 1 tējk. ābolu biezeņa
  • malti melnie pipari
  • sāls

Jaunās nātru lapiņas ir piemērotas zaļajiem salātiem, biezpiena ēdieniem, zupām un mērcēm. Tā kā tās atgādina spinātus, tad var izmantot gandrīz visās spinātu receptēs. Ja nātru garša liekas par spēcīgu, šos salātus var papildināt ar vārītu olu un dažām spinātu lapiņām.

Pagatavošana

1. Nātres noskalo, rūpīgi nosusini un saplucini. Ķiplokus nomizo un sīki sakapā. Kopā ar nātrēm ber bļodā.
2. Olīveļļu sakul ar citrona sulu, ābolu biezeni, pipariem un sāli.
3. Mērci pārlej salātiem un izcilā.