Mūsdienu pelēko zirņu zupa “Dimdiņi”

Sastāvdaļas

  • 1,5l dārzeņu buljons
  • 400g vārīti pelēkie zirņi
  • 200g pētersīļu sakne
  • 200g vārītas bietes
  • 4-5 kalē kāposta lapas
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 3-4 smaržīgie pipari
  • 2 lauru lapas
  • 10g sviests
  • sāls, pipari

Kulinārijas un dažādu ēdienu recepšu vēsture veidojas no vairākiem faktoriem un viens no tiem nepārprotami ir kvalitatīvs produkts. Ģimenes uzņēmums „Dimdiņi” ir viens no lielākajiem dārzeņu audzēšanas un pārstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs, kas specializējies dažādu dārzeņu audzēšanā. Radot kvalitatīvus pārtikas produktus, nākamais solis ir gardas un interesantas šo produktu pagatavošanas receptes. Izmēģiniet šo recepti arī jūs. Rakstīsim recepšu vēsturi kopā!

Pagatavošana 40 min 3 porcijas

1. Burkānus un pētersīļu sakni nomizo un sagriež palielos kubiņos. Bietes sagriež tādos pašos kubiņos. Kalē kāpostam izgriež cietos kātus un lapas sagriež smalkāk. Sīpolu un ķiplokus smalki sakapā.
2. Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno burkānus, pētersīļu sakni un cep vēl apm. 4-5 min. Tad pievieno smaržīgos piparus un lauru lapas, zirņus, pārlej ar buljonu un vāra līdz burkāni ir mīksti. Pievieno bietes, kalē kāpostus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas un vāra vēl 3-4 min.
3. Pasniedz uzreiz.