Miso zupa 2

Sastāvdaļas

  • 800 ml ūdens
  • 150 g šitaki sēņu
  • 100 g plānu cukurzirņu pākšu
  • 100 g tofu
  • 4 nelieli pavasara sīpoliņi
  • 1 maza sarkanās paprikas pāksts
  • 1 ēdk. šķīstošā aļģu (wakame) pulvera
  • 5 ēdk. sarkanās miso pastas

Miso zupa ir japāņu tradicionālais ēdiens, kuram raksturīgo garšu rada zivju novārījums (dashi) un fermentēta sojas pupiņu pasta (miso), kā arī jūras aļģes (wakame).

Pagatavošana 20 min 4 porcijas

1. Sēnēm nogriez kātiņus un sasmalcini. Cepurītes sagriez plānās šķēlītēs.
2. Papriku sagriez tievos salmiņos, zirņu pākstis – ieslīpos gabalos. Tofu sagriez vai sadrupini gabaliņos. Sīpoliņus ar visiem lokiem sagriez ieslīpos gredzenos.
3. Uzvāri ūdeni, ieliec sēnes un vāri aptuveni 2 minūtes. Pievieno papriku un zirņu pākstis un vāri vēl 2 minūtes. Iemaisi aļģu pulveri un tofu, kā arī sīpoliņus. Katlu noņem no uguns.
4. Bļodiņā iesmel pāris ēdamkarošu zupas, iemaisi miso pastu un tad iejauc pārējā zupā.
2 komentāri

| View