Minerālūdenī marinēta cūkgaļa

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkas kakla karbonādes vai lāpstiņas gabala
  • 600 ml gāzēta minerālūdens
  • 4 lieli sīpoli
  • 1 ēdk. eļļas
  • 1 tējk. maltu piparu
  • 6–8 smaržīgo piparu graudiņi
  • sāls un cukurs pēc garšas

Ja izdevies atrast sev tīkamāko gaļas marinādes recepti, to der ielāgot un padarīt par savu firmas recepti, kuru eksperimentu rezultātā var vēl vairāk uzlabot.

Pagatavošana

1. Gaļu sagriez šašlika izmēra gabaliņos. Sīpolus sagriez pabiezās šķēlēs.
2. Bļodā samaisi gaļu ar sīpoliem un garšvielām.
3. Pārlej ar minerālūdeni un vēlreiz cītīgi samaisi. Uzliec vāku un atstāj, lai vismaz 3–4 stundas marinējas.