Mīdijas tumšā alus mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 iep. dzīvas mīdijas (apm. 1,5 kg)
  • 1 pud. tumšais alus
  • 1 puravs
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 20g sviests
  • sāls, pipari

Daudzi gardēži un alus cienītāji zin, labs alus ir baudāms ne tikai kā dzēriens, bet tas var būt kā lieliska piedeva gatavojot dažādus ēdienus. Izmēģinat šo recepti un par to pārliecināsieties arī jūs!

Pagatavošana: 30 min / 2 porcijas

  1. Mīdijas pārlasa un izmet tās mīdijas, kuras paliek vaļā vai ir ieplīšušas. Attīra mīdijas no “bārdas” un sīkiem akmentiņiem.
  2. Pannā izkausē sviestu un apcep tajā sagrieztu puravu. Beigās pievieno sasmalcinātus ķiplokus. Pielej alu, visu pasautē.
  3. Pievieno mīdijas un samaisa. Pievieno pēc garšas sāli un piparus. Vāra tik ilgi, līdz mīdijas atveras.
  4. Pasniedz ar svaigu maizi un alu.