Mīdijas baltvīna un saldā krējuma mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 kg dzīvas mīdijas
  • 6 bekona šķēles (smalki sagriezt)
  • 1 sīpols (smalki sakapāts)
  • 250ml balta sausa vīna
  • 200ml zivju buljons
  • 200ml saldais krejums
  • 2 ķiploka daiviņas (saspiest)
  • 20g sviests
  • loki un pētersīļi
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

Daudzi gardēži apgalvo, ka visgaršīgākās un labākās mīdijas dabūjamas no septembra līdz februārim. Izmantosim šo laiku, lai palutinātu sevi un mājiniekus.

Pagatavošana: 25 min / 4 porcijas

  1. Mīdijas pārlasīt un izmest tās mīdijas,kuras paliek vaļā vai ir ieplīšušas. Notīrīt mīdijas no “bārdas” un sīkiem akmentiņiem.

    Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā bekonu un sīpolus, beigās pievienot ķiplokus. Pieliet baltvīnu, ļaut mazliet pavārīties. Pievienot saldo krējumu un zivju buljonu, vārīt apmēram 5 min.

    Pagatavotai mērcei pievienot mīdijas un kārtīgi samaisīt. Pievienot pēc garšas sāli un piparus. Vārīt tik ilgi, kamēr mīdijas atveras. Pievienot pētersīļus un lokus.

    Pasniedz uzreiz ar svaigu bageti un baltvīnu.

| View