Mīdijas baltvīna mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 kg dzīvas mīdijas
  • 200ml baltvīna
  • 300ml konservēti tomāti sava sulā
  • 10g pētersīļi
  • 2-3 timiāna zariņi
  • 2 ēd.k. sviests
  • 1 ēd.k.olīveļļa
  • 1 sīpols
  • 4-5 ķiploka daiviņas
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

Mīdijas vislabāk garšo, gatavotas novārījumā ar dažādiem labas kvalitātes produktiem, lai nenomāktu mīdiju garšu. Viens no šiem produktiem noteikti ir baltvīns.Šo ēdienu novērtēs pat visprasīgākais gardēdis!

Pagatavošana: 40 min / 3 porcijas

  1. Padoms. Veikalā nopirktas dzīvas mīdijas var apmēram 3-4 dienas glabāt ledusskapī ar noteikumu – tikai oriģinālajā sietiņā un ja ledusskapī ir pietiekami mitrs. Mīdijas nedrīkst glabāt ne aizvērtā maisiņā, ne ledū, ne ūdenī – tās ātri vien mirst un vairs nav ēdamas. Tapēc pērkot veikalā pārbaudiet – mīdijām pieskaroties jāveras ciet.
    Mīdijas ielikt lielā bļodā un pārliet ar ūdeni, kuram pievienota sāls. Tas it-kā palīdzot mīdijām atbrīvoties no liekām smiltīm. Pēc 10-15 minūtēm visas atvērtās mīdijas vajag izmest. Lai pārbaudītu, vai mīdija ir beigta, vajag paklauvēt ar viņu pret virsmu – ja nekas nenotiek un mīdija neveras ciet, tad tā ir jau nedzīva un metama ārā. Mīdijas no ārpuses jānotīra no jūras zālēm un apaugumiem – tas viegli darāms ar birsti vai nazi.
  2. Lielā dziļā pannā izkausēt sviestu un apcept tajā smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot sasmalcinātus tomātus ar visu sulu, vīnu, smalki sakapātus pētersīļus, timiānu, sāli un piparus un uzvārīt. Pievienot mīdijas, apsegt ar vāku un sautēt uz mērenas uguns 10 minūtes. Pāris reizes pakratīt pannu, lai mīdijas nepielīp pie pannas.
  3. Mīdijas, kas gatavošanas procesā nav atvērušās, jāmet āra. Pasneigt galdā tikai atvērtas mīdijas kopā ar mērci un svaigu baltu maizi.

| View