Mīdijas ar pupiņām

Sastāvdaļas

  • 1 kg dzīvas mīdijas
  • 100g cieti žāvēta desa
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 400g konservētas pupiņas
  • 400g tomāti savā sulā
  • 200ml ūdens
  • 200ml baltvīns
  • petersīļi
  • olīvelļa

Ja ar mīdijām līdz šim nav bijusi saskare, vai arī īsti nezinat kā tās pareizi japagatavo, rekomendējam izlasīt šo rakstu. Lai izdodas!

Pagatavošana: 30 min / 2 porcijas

  1. Mīdijas sagatavo gatavošanai. Visas mīdijas ar bojātiem gliemežvākiem un tās mīdijas, kuras neveras ciet izmet ārā. Ar nazi notīra mīdijas no izaugumiem un jūras zālēm, ja tādi ir.
  2. Desu sagriež mazos kubiņos. Sīpolu un ķiplokus smalki sakapā. Uzkarsē lielu pannu un apcep tajā desu. Tad pievieno 2 ēd.k. olīveļļas, sīpolus un ķiplokus un cep līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ūdeni, vīnu un uzkarsē. Pievieno mīdijas un maisot sautē pāris minūtes līdz mīdijas atveras. Pievieno sasmalcinātus tomātus un pupiņas un sautē apm. 5 min.
  3. Pasniedz uzreiz ar svaigu vai grauzdētu maizi.

| View