Meža sēņu krēmzupa ar riekstiem

Sastāvdaļas

  • 500 g sēņu
  • 100 ml saldā krējuma
  • 100 g lazdu riekstu, viegli apgrauzdētu, samaltu
  • 1 sīpols
  • 25 g sviesta
  • 1 kubiņš vistas buljona
  • pāris zariņu majorāna (ieteicams)
  • sāls, pipari

Izmanto jebkuras meža sēnes, kas nu ir pieejamas. Priekšroka dodama tām, kas pirms lietošanas nav jāvāra: gailenēm, baravikām, apšu bekām…

Pagatavošana 35 min 4 porcijas

1. Pataupi dažas mazas, glītas sēnītes, bet pārējās sagriez šķēlītēs. Sīpolu nomizo un sagriez ripās. Izkausē pannā sviestu un sautē sēnes un sīpolus aptuveni piecas minūtes. Neļauj tiem apbrūnēt.
2. Uzvāri 500 ml ūdens, pievieno majorānu un buljona kubiņu. Liec buljonā sēnes un vāri uz mazas uguns 20 minūtes. Zupu sablendē vai izberz caur sietu.
3. Liec zupu atpakaļ uz uguns, pievieno riekstus (atstāj vienu ēdamkaroti pārkaisīšanai), sāli, piparus un krējumu. Pataupītās sēnes uz lielas uguns veselas apcep sviestā. Zupu pasniedz karstu, pārkaisi ar palikušajiem riekstiem, katrā šķīvī ieliec apceptās sēnes.