Medus ķirbis ar burkāniem

Sastāvdaļas

  • 350 g nomizota ķirbja
  • 150 g burkānu
  • 1 ēdk. grauzdētu ciedru riekstu
  • dažas svaigas dzērvenes un svaigs piparmētru zariņš – rotāšanai
  • Mērcei:
  • 1 neliels apelsīns
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • 1 tējk. kļavu sīrupa
  • ½ citrona sulas

Ziemas laikā atceries par vitamīniem, šķiedrvielām un svaigumu!

Pagatavošana 10 min 5 porcijas

1. Ķirbi un burkānus uz rupjas rīves saēvelē skaidās.
2. Gatavo mērci, sajaucot apelsīna, citrona sulu, olīveļļu un kļavu sīrupu.
3. Ķirbi un burkānus pārlej ar mērci un pārkaisi ar ciedru riekstiem. Rotā ar dzērvenēm un piparmētru.