Marokāņu zupa ar jēru un lēcām

Sastāvdaļas

  • 500g jēra pleca
  • 1 sīpols
  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1/2 tejk. kumīna
  • 1/2 tējk. malta koriandra
  • 200g konservētu tomātu
  • 100g lēcu
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
  • čili pipari
  • &nbsp
  • Karamelizētiem sipoliem:
  • 2 sīpoli
  • 1 tējk. cukura
  • 1 tējk. Garam masala

Marokāņu virtuve ir viena no bagātākajām pasaulē, tapēc ka savieno sevī tik daudz smaržu un aromātu. Tas var likties dīvaini, bet viss ļoti labi sader kopā.

Pagatavošana

1. No jēra pleca pagatavot buljonu. Plecu izņemt, atdalīt gaļu no kauliem un sagriezt smalkāk.
2. Pannā uzkarsēt olīveļļu, pievienot smalki sakapātus ķiplokus, sīpolus un cept uz vidējas uguns 2-3 min. Pievienot tomātus,čili piparus, kanēli, koriandru, kumīnu, mazliet buljonu no katla un pasautēt visu kopā 5 min. Pannas saturu pievienot buljonam, pievienot lēcas, smalki sagrieztu gaļu un vārīt līdz lēcas ir mīkstas apmēram 30 min. Pievienot sali un piparus.
3. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sagrieztus gredzenos sīpolus apmēram 2 min. Pievienot Garam masalu un cukuru un cept līdz sīpoli ir brūni.
4. Zupu salej šķīvjos un pasniedz pievienojot lakto un karamelizētus sīpolus

| View