Marinētu cukīni salāti Sastāvdaļas 600 g cukīni, smalki sagriezts ¼ glāzes baltā balzametiķa 2 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas 1 čili, smalki sagriezts ¼ glāzes citrona sulas 1 ēdk. citronu miziņas 2 ēdk. olīveļļas Sāls un svaigi malti melnie pipari Bazilika lapiņas pārkaisīšanai Svaiga un viegla uzkoda, kas derēs pie kartupeļu, zivs un gaļas ēdieniem. Galveno lomu šeit spēlē cukīni, tāpēc, ja iespējams, izvēlies tos svaigus un mazus. Pagatavošana 1. Bļodā sajauc balzametiķi, eļļu, citrona sulu un miziņu, čili, ķiploku, sāli, piparus. 2. Pievieno smalki sagrieztus cukīni un atstāj tos marinēties vismaz uz 10 minūtēm. Pirms pasniegšanas dekorē ar bazilika lapiņām.