Marinēti kalmāri

Sastāvdaļas

  • 800g kalmāru
  • 4 burkāni
  • 1 sīpols
  • &nbsp
  • Marinādei:
  • 2 ēd.k. eļļas
  • 4 ēd.k. cukura
  • 1/4gl. baltvīna etiķa
  • pipari
  • krustnagliņas
  • 1 tējk. paprikas pulvera
  • 2 tējk. sāls

Es vispār diezgan piesardzīgi skatos uz šāda veida jūras iemītniekiem un visādi kalmāri un astoņkāji manī izsauc vairāk bijības nekā vēlmi pagaršot un apēst ))))) Man pat drīzāk šķiet, ka tie ātrāk apēdīs mani, nekā es viņus! ))) Atceraties taču filmas par gigantiskiem monstriem, spējīgiem ievilkt bezdibenī veselus kuģus )))) Bet šie man tīri labi garšoja!

Pagatavošana

  1. Kalmārus notīrīt un apcept pannā 1 ēd.k. eļļas 3 min. Pārlikt uz šķīvja. Kalmārus svarīgi nepārcept, jo tad tie paliek sīksti.
  2. Burkānus un sīpolu notīrīt. Sīpolu sagriezt gredzenos, burkānus un kalmāru salmiņos. Sīpolus apcept tajā pašā pannā, kur cepās kalmāri. Katliņā ieliet 2 gl karsta ūdens, iebērt garšvielas, cukuru, sāli un vārīt uz nelielas uguns 15 min. Atdzesēt līdz istabas temperatūrai, nokāst, pieliet etiķi un eļļu.
  3. Bļodiņā sakārtot kalmārus, sīpolus, burkānus, pārliet ar marinādi un nolikt vēsā vietā ievilkties un 10-12 stundām.

| View