Spriežot pēc kulinārijas literatūras, pirms simt gadiem mangolds bijis daudz lielākā cieņā nekā tagad. Tagad to pazīstam vairāk kā lapu bieti ar dažādu krāsu kātiem – dzelteniem, sarkaniem, rozā un zaļiem kātiem. Krāšņā izskata dēļ mangoldu Francijā, daudzviet Itālijā un Austrijā, arī Vācijā audzē kā dekoratīvu augu puķu dobēs, it sevišķi publiskajos apstādījumos. 1. Mangolda lapām nogriež kātus, applaucē verdošā ūdenī. Sastāvdaļas
Pagatavošana
2. Maltajai gaļai pievieno sasmalcinātus mangolda kātus, sasmalcinātus apceptus sīpolus, pusmīkstus vārītus rīsus, olu, sāli, piparus un samaisa.
3. Uz mangolda lapas liek sagatavoto pildījumu, pārloka pāri lapas sānu malas un satin. Veltnīšus liek uz pannas sakarsētā eļļā un viegli apcep.
4. Veltnīšus liek dziļā pannā vai katliņā, pievieno ūdeni vai buljonu, lai nosedz pusi katliņa sastāva.
5. Sautē, kamēr gatavi. Pasniedz ar skābu krējumu.
Mangolda tīteņi
