Sastāvdaļas
- 500 g bumbieru, nomizotu, serdes izņemtas, sagriezti biezās šķēlēs
- 2 mango, nomizoti un sagriezti lielos gabalos
- Gabaliņš ingvera saknes, smalki sagriezts
- 1 ēdk. cukura
- Drumstalām:
- 170 g miltu
- 80 g cukura
- 80 g sviesta
- 80 g sadrupinātu pekanriekstu vai valriekstu
Saldo ieteicams pasniegt siltu ar plombīra saldējumu. Taču arī atdzisis tas garšos lieliski.
Pagatavošana: 50 min / 4 porcijas
- Liec bumbierus katliņā kopā ar cukuru un 4 ēdk. ūdens. Vāri uz mazas uguns 5 minūtes, līdz bumbieri kļūst tikko mīksti. Noņem katliņu no uguns, pieber mango un ingveru, apmaisi. Salej augļus ne pārāk dziļā karstumizturīgā traukā un ļauj atdzist.
- Ieberzē sviestu miltos, iemaisi cukuru un riekstus, līdz izveidojas drumstalas. Pārkaisi augļus ar iegūtajām drumstalām un cep 180 grādos 30 minūtes līdz virspuse apbrūnējusi.