Mango, bumbieru un ingvera drumstalu sacepums

Sastāvdaļas

  • 500 g bumbieru, nomizotu, serdes izņemtas, sagriezti biezās šķēlēs
  • 2 mango, nomizoti un sagriezti lielos gabalos
  • Gabaliņš ingvera saknes, smalki sagriezts
  • 1 ēdk. cukura
  • Drumstalām:
  • 170 g miltu
  • 80 g cukura
  • 80 g sviesta
  • 80 g sadrupinātu pekanriekstu vai valriekstu

Saldo ieteicams pasniegt siltu ar plombīra saldējumu. Taču arī atdzisis tas garšos lieliski.

Pagatavošana: 50 min / 4 porcijas

  1. Liec bumbierus katliņā kopā ar cukuru un 4 ēdk. ūdens. Vāri uz mazas uguns 5 minūtes, līdz bumbieri kļūst tikko mīksti. Noņem katliņu no uguns, pieber mango un ingveru, apmaisi. Salej augļus ne pārāk dziļā karstumizturīgā traukā un ļauj atdzist.
  2. Ieberzē sviestu miltos, iemaisi cukuru un riekstus, līdz izveidojas drumstalas. Pārkaisi augļus ar iegūtajām drumstalām un cep 180 grādos 30 minūtes līdz virspuse apbrūnējusi.

| View