Maltās gaļas žuljēns

Sastāvdaļas

  • 400 g jauktas maltās gaļas
  • 50 g rīvēta cietā siera
  • 4 ēdk. notecinātu konservētu turku zirņu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 250 ml piena
  • 2 ēdk. eļļas
  • 1 ēdk. cietes
  • 1 ēdk. sasmalcinātu zaļumu
  • malti melnie un čili pipari
  • sāls

Pie mums vārds žuljēns iegājies kā veidnītēs gatavots ēdiens ar saldo krējumu vai pienu un zeltainu siera cepurīti, taču patiesībā tas apzīmē dārzeņu sasmalcināšanas veidu – smalkus, kantainus salmiņus, 1,5–3 mm platus un 3–5 cm garus.

Pagatavošana 50 min 4 porcijas

1. Burkānu, sīpolu un ķiplokus nomizo. Burkānu sarīvē, sīpolu smalki sakapā.
2. Pannā sakarsē eļļu un viegli apcep burkānus un sīpolus.
3. Pievieno malto gaļu un maisot cep 5–6 minūtes. Iemaisi zirņus, piparus un sāli.
4. Pienā iejauc cieti, ielej pannā, samaisi un noņem no uguns. Iemaisi zaļumus un caur spiedi izspiestus ķiplokus.
5. Pildi žuljēna vai mazās sacepumu veidnītēs un pārkaisi rīvēto sieru.
6. Liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes.