Pie mums vārds žuljēns iegājies kā veidnītēs gatavots ēdiens ar saldo krējumu vai pienu un zeltainu siera cepurīti, taču patiesībā tas apzīmē dārzeņu sasmalcināšanas veidu – smalkus, kantainus salmiņus, 1,5–3 mm platus un 3–5 cm garus. 1. Burkānu, sīpolu un ķiplokus nomizo. Burkānu sarīvē, sīpolu smalki sakapā. Sastāvdaļas
Pagatavošana 50 min 4 porcijas
2. Pannā sakarsē eļļu un viegli apcep burkānus un sīpolus.
3. Pievieno malto gaļu un maisot cep 5–6 minūtes. Iemaisi zirņus, piparus un sāli.
4. Pienā iejauc cieti, ielej pannā, samaisi un noņem no uguns. Iemaisi zaļumus un caur spiedi izspiestus ķiplokus.
5. Pildi žuljēna vai mazās sacepumu veidnītēs un pārkaisi rīvēto sieru.
6. Liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes.
Maltās gaļas žuljēns
