Maltās gaļas bumbiņas japāņu gaumē

Sastāvdaļas

  • 300g malta liellopa gaļa
  • 300g malta vistas gaļa
  • 3 ēd.k. rīvmaize
  • 1 ēd.k. sojas mērce
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēd.k. rīvēts svaigs ingvers
  • 1 ēd.k. kukurūzas ciete
  • Glazūrai:
  • 50ml sojas mērce
  • 1 tējk. brūns cukurs
  • 1 ēd.k. rīsu etiķis
  • 1 ēd.k. rīvēts svaigs ingvers
  • sezama sēkliņas pasniegšanai

Maltā gaļa, tas nebūt nenozīmē ka jāgatavo ierastās kotletes. Paveramies plašāk un ieraugam jauko. Japāņi malto gaļu viennozīmigi uzturā lieto retāk, bet ēdieni ko tie pagatavo ir pietiekami interesanti un to garša būs tīkama arī mums, ziemeļniekiem. Izmēģiniet šo recepti arī Jūs!

Pagatavošana 40 min 4 porcijas

1. Malto gaļu sajauc ar rīvmaizi, garšvielām un smalki sakapātu ķiploku. No maltās gaļas izveido bumbiņas valrieksta lielumā.
2. Pagatavo glazūru. Atsevišķā bļodā sajauc visas

Sastāvdaļas

.
3. Bumbiņas var cep pannā, uz grila vai cepeškrāsnī. Ja cep uz grila, tad ērtāk cept un apgriezt būs ja uzdursiet bumbiņas uz koka irbulīšiem. Cep ik pa brīdim apsmērējot ar glazūru.
4. Pasniedz apsmērējot vēlreiz ar glazūru un dekorējot ar sezama sēkliņām. Klāt var pasniegt rīsus vai grilētus dārzeņus