Maltās gaļas bumbiņas ar biezpienu un lakšu mērci Sastāvdaļas 500g maltā gaļa (liellopa, jēra, teļa gaļa) 125g biezpiens (5 vai 9%) 50g rīvēts cietais siers 1 ola 2 ķiploka daiviņas 1 ēd.k. rīvmaize sāls, pipari Mērcei: 1 bunt. lakši 50ml olīveļļa 2 ķiploka daiviņas sāls, pipari rīvēts cietais siers pasneigšanai Visus produktus kuri nepieciešami, lai pagatavotu šo recepti, jūs atradīsiet Rīgas Centrāltirgū. Pagatavošana 30 min 3 porcijas 1. Malto gaļu sajauc ar rīvmaizi, biezpienu, sasmalcinātiem ķiplokiem un rīvētu sieru. Pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. 2. Olīveļļu sablendē ar lakšiem, ķiplokiem, sāli un pipariem. Vienu ēdmakaroti mērces uzkarsē pannā un apcep gaļas bumbiņas. Pievieno mazliet ūdeni un izsautē to – līdz bumbiņas ir gatavas. 3. Jau gatavas bumbiņas sajauc ar mērci un pasniedz pārkaisot ar rīvētu sieru.