Maltā gaļa ar baklažānu

Sastāvdaļas

  • Gaļai:
  • 450 g liellopa maltās gaļa
  • 3 ēdk. sojas mērces
  • 1 ēdk. medus
  • 3 ēdk. laima sulas
  • 2 ēdk. ūdens
  • 1 ēdk. kartupeļu cietes
  • 2 ēdk. svaiga ingvera (smalki sagriezta)
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Sāls un pipari
  • Baklažānam:
  • 450 g baklažāna sagriezta kubiņos
  • Eļļa cepšanai
  • Sāls un pipari

Šīs receptes veiksme slēpjas kontrastos. Maigais baklažāns kopā ar saldi aso liellopa gaļu kopā sader ļoti labi. Iespējams, ka šī recepte atklās jaunu veidu, kā pagatavot malto gaļu.

Pagatavošana 30 min 4 porcijas

1. Baklažānu sagriez kubiņos. Apmēram 10 minūtes uz pannas apcep to līdz tas kļūst zeltaini brūns. Pievieno sāli un piparus pēc vēlmes.
2. Bļodā sajauc sojas mērci, medu, laima sulu, ūdeni un kartupeļu cieti.
3. Tajā pašā pannā, kur cepts baklažāns apcep gaļu, līdz tā arī kļūst zeltaini brūna. Pievieno maisījumu no bļodas, ingveru, ķiploku un piparus. Gaidi līdz maisījums uzvirst.
4. Gaļu samaisi ar apceptajiem baklažāniem. Pasniedz ar rīsiem.