Kraukšķīgus dārzeņu čipsus var pagatavot gan no bietēm, gan citiem dārzeņiem: burkāniem, pastinakiem, seleriju un pētersīļu saknēm, kāļiem. Ar atbilstošu garšvielu piedevu tos var padarīt vai nu saldenākus, vai pikantākus vai arī kaltēt bez jebkādiem papildinājumiem. Ja žāvē/kaltē cepeškrāsnī, atstāj durvīs spraugu (ieliec koka karoti vai šampanieša korķi), lai mitrums varētu izplūst laukā. 1. Bietes nomizo un ar asu nazi sagriez ļoti plānās šķēlītēs. Sastāvdaļas
Pagatavošana
2. Katlā uzvāri ūdeni, ieber cukuru un čili, ieliec biešu šķēlītes un vāri apmēram 2 minūtes, pēc tam noņem no uguns un atstāj, lai vēl 15 minūtes ievelkas.
3. Ar putu smeļamo karoti liec bietes caurdurī vai sietā un rūpīgi notecini.
4. Bietes kaltē vai nu cepeškrāsnī (50 grādu temperatūrā), vai arī žāvēšanas aparātā.
Mājās kaltēti biešu čipši
