Maizīte ar portobello

Sastāvdaļas

  • 4 portobello
  • 1 ēdk. olīveļļas
  • 4 timiāna zariņi
  • 4 baltmaizes šķēles
  • 1 ēdk. mīksta sviesta
  • Malti pipari, sāls

Lielā un garšīgā portobello sēņu cepurīte nedaudz atgādina gaļu. Ja ir vēlēšanās, pirms likšanas krāsnī tajā var iedrupināt Rokfora sieru, smalki sagrieztu gaļu un dārzeņus.

Pagatavošana 20 min 4 porcijas

1. Krāsni uzkarsē līdz 200C. Uz plāts ar lapiņu pusi uz augšu liek sēnes, apslaka ar olīveļļu, uzber sāli un piparus. Cep 10 minūtes.
2. Pa to laiku ļoti plānā kārtiņā ar sviestu apsmērē maizi un pannā no abām pusēs veikli apbrūnina.
3. Apcepto maizi liek uz porciju šķīvjiem un virsū – sēņu cepurītes. Pasniedz ar lapu salātiem.