Lizuma biešu salāti

Sastāvdaļas

  • 400g vārītas bietes
  • 4-5 marinēti gurķi
  • 1 liels vai 2 mazi skābi āboli
  • 1 vidēji liels sīpols
  • 150g krējums
  • 2 ēd.k. kaperi
  • 30g dilles
  • 2 ēd.k. Dižonas sinepes
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 2 ēd.k. ābolu etiķis
  • sāls, pipari

Gulbenes novads, Lizuma pagasts ir vieta kurā atrodas saimniecība “Dimdiņi”. Tāpēc šiem salātiem dots šī pagasta vārds. Taču baudāmi un par garšīgiem atzīti šie salāti būs visā Latvijā. Izmēģiniet šo recepti un pārliecinaties par to. Lai labi garšo!

Pagatavošana 20 min 4 porcijas

1. Bietes sagriež kubiņos. Ābolu un gurķus sagriež tādos pašos kubiņos. Sīpolu sagriež smalkos kubiņos. Visu liek bļodā, pievieno kaperus un samaisa.
2. Krējumu samaisa ar sinepēm, ābolu etiķi un eļļu, pievieno smalki sakapātus zaļumus un sāli, samaisa. Salātus pārlej ar mērci un uzmanīgi izcilā.
3. Salātus kārto porciju šķīvjos un pasniedz. Klāt mums prasās rupjmaize 🙂