Liellopa sautējums itāļu gaumē

Sastāvdaļas

  • 300 g sloksnītēs sagrieztas liellopa gaļas
  • 400 g sagrieztu konservētu tomātu
  • 1 plāni sagriezts dzeltenais pipars, sēklas izņemtas
  • 1 šķēlēs sagriezts sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka, sagriezta šķēlēs
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • saplucināts rozmarīna zariņš
  • sauja olīvu bez kauliņiem

Vēl viens vienkārši pagatavojams ēdiens no produktiem, kurus var iegādāties ikvienā Latvijas lielveikalā. Taču tas garšo pēc Itālijas!

Pagatavošana 30 min 4 porcijas

1. Lielā katlā ielej olīveļļu, cep sīpolu un ķiploku 5 minūtes, līdz tie zeltaini un mazliet mīksti. Ieber katlā liellopa gaļas strēmelītes, piparus, tomātus un rozmarīnu un visu uzvāri.
2. Vāri 15 minūtes, līdz gaļa gatava, ja nepieciešams, pielej mazliet vārīta ūdens. Iemaisi olīvas un pasniedz ar kartupeļu biezeni vai polentu (kukurūzas putraimu putru).
3. Ideja! Liellopa gaļu vari aizstāt ar vienu gabalos sagrieztu baklažānu un cukīni. Pārkaisi ar nedaudz fetas siera.