Liellopa ribiņas medus marinādē

Sastāvdaļas

  • 1kg liellopu ribiņas
  • 4-5 ķiploka daiviņas
  • 4 ēd.k.sojas mērce
  • 2 ēd.k. medus
  • 3 ēd.k. Vorčestera mērce
  • 2 ēd.k. steika garšvielas
  • eļļa
  • sāls

Lai arī laika apstākļi mūs īpaši nelutina, tas nav šķērslis, lai negatavotu uz grila. Šoreiz dalamies ar liellopa ribiņu pagatavošanas recepti. Taču, ja grils Jums nav pieejams, gatavojiet cepeškrāsnī. Izmēģiniet šo recepti arī Jūs!

Pagatavošana 90 min 2 porcijas

1. Cepešpannā vai lielā katlā ar biezu apakšu ielej mazliet eļļas un apcep ribiņas no abām pusēm, tad pielej ūdeni un sautē apm. 40 min, pēc nepieciešamības pievienojot ūdeni.
2. Sagatavo marinādi – ķiplokus smalki sakapā, pievieno mērces, medu, garšvielas, sāli pēc garšas.
3. Sagatavotas ribiņas izņem no šķidruma, apsmērē ar sagatavoto marinādi un cep uz grila vai cepeškrāsnī. Ik pa brīdim ribiņas jāapgoza un jāapsmērē ar marinādi.
4. Pasniedz ar ceptiem vai grilētiem dārzeņiem

| View