Liellopa gaļas sautējums ar pupiņām

Sastāvdaļas

  • 500 g kakla karbonādes, sagriezta gabalos
  • 400 g konservētas pupiņas
  • 800 g ķiršu tomātiņu
  • 250 ml gaļas buljona
  • 2 sīpoli, sagriezti šķēlēs
  • 4 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 1 paprika, sagriezta gabaliņos
  • 2-3 čili pākstis, sagriezta smalkos gabaliņos
  • 1 ēdk. kumīna sēklas

Sātīgs un nedaudz ass pupiņu un gaļas sautējums. To var ēst vienu pašu, ar skābu krējumu un apgrauzdētu baltmaizi. Taču to arīdzan var ēst klāt ar rīsiem vai kartupeļiem.

Pagatavošana 150 min 4 porcijas

1. Pannā apcep gaļas gabaliņus, līdz tie apbrūnējuši.
2. Katlā apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši mīksti. Tad pievieno ķiploku, papriku, čili, kumīnu un cep vēl 2 minūtes.
3. Sīpoliem pievieno gaļu, pupiņas tomātus un buljonu. Uz mazas uguns vāri 40-50 minūtes līdz gaļa ir mīksta. Pasniedz ar skābu krējumu.

| View