Liellopa filejas cepetis

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg liellopa filejas gabala
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 2 sīpoli, pārgriezti uz pusēm
  • 2 ēdk. sviesta
  • 2 lauru lapas
  • 2 zariņi timiāna
  • sāls, svaigi malti melnie pipari

Vari izmantot arī karbonādes gabalu ar ribiņu. Šeit nosauktais cepšanas laiks ir paredzēts labi izceptam cepetim. Rēķini apmēram 20 minūtes uz katriem 300 gramiem gaļas.

Pagatavošana 120 min 6 porcijas

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 185 grādiem. Ja gaļas gabals ir plakans un izlaidies, nosien to ar lina vai kokvilnas aukliņu. Pannā izkausē sviestu un apbrūnini gaļas gabalu no visām pusēm – tad neiztecēs sula. Cepeti sasāli un sapiparo. Liec to cepešpannā līdz ar visām garšvielām.
2. Cep gaļu, ik pa pusstundai to apgrozot. Ja vēlies kārtīgi izceptu gaļu, gatavību pārbaudi, visbiezākajā vietā iedurot smailu irbulīti. Cepetis ir gatavs, ja, viegli piespiežot, no tā iztecējusī sula ir dzidra. Ja gatavību nosaki ar gaļas termometru, iedurtam biezākajā vietā, tam jārāda 70 grādi.
3. Gatavu cepeti izņem no krāsns, pārklāj ar foliju un ļauj atpūsties 20 minūtes, tad griez un pasniedz.

| View