Gludākas tekstūras iegūšanai aknas kopā ar citiem produktiem vairākas reizes samaļ gaļasmašīnā. Protams, var arī blendēt, taču pieredzējuši pastēšu meistari apgalvo, ka garšīgāka tomēr esot gaļasmašīnā (parastajā, ne elektriskajā) maltā. 1. Aknas uz pāris stundām iemērc pienā, pēc tam nosusini un sagriez šķēlītēs. Speķi sagriez gabaliņos. Sastāvdaļas
Pagatavošana
2. Burkānus un sīpolus nomizo un sarīvē.
3. Pannā karsē speķi. Tiklīdz tas mazliet pakusis, pievieno dārzeņus un viegli apcep.
4. Pievieno aknas un arī apcep. Pārkaisi sāli un piparus.
5. Samal gaļasmašīnā 2–3 reizes. Pielej pienu un pievieno sviestu, un saputo.
6. Pildi nelielos trauciņos un izrotā ar zaļumiem.
Liellopa aknu pastēte
