Ir ēdieni, par kuru izcelsmi strīdās vairākas tautas, piem. kartupeļu pankūkas. Bet pelēkie zirņi, lai cik tas nebūtu dīvaini, nekur citur nav sastopami. Tos audzē tikai Latvijā. Kāpēc tā ir sanācis, mēs pateikt nevaram. Taču esam pārliecināti — pelēkie zirņi ir pelnījuši savu goda vietu ne tikai Ziemassvētku galdā. Lai labi garšo! 1. Gaļu, burkānus un marinētus gurķus sagriež vienāda izmēra kubiņos. Sīpolu nomizo un sagriež mazos kubiņos. Visu pārliek salātu bļodā. Sastāvdaļas
Pagatavošana 20 min 4 porcijas
2. Gatavo mērci. Krējumu sajauc ar BBQ mērci, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Mērci pievieno salātiem un samaisa.
3. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.
Letiņu rosols ar pelēkiem zirņiem
