Lēni cepta cūkas pavēdere

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg cūkas pavēderes ar ādiņu
  • rupjā sāls, malti pipari

Cūkgaļas gabalu izvēlies, cik liesu vari atrast. Noderēs arī sānu gabals ar ribiņu. Lēna cepšana zemā temperatūrā padara gaļu īpaši mīkstu, mutē kūstošu. Lai arī sagatavošanas laiks ir ilgs, pie plīts nav jāstāv, galvenais noķert brīdi pirms brūnums pārvēršas melnumā… Noteikti izvēlies krāsns režīmu bez ventilācijas, jo tā gaļu izžāvē.

Pagatavošana 240 min 6 porcijas

1. Uzkarsē krāsni līdz 150 grādiem. Ar asu nazi izdari seklus iegriezumus. Ierīvē gaļas gabalu no visām pusēm ar sāli un pipariem. Liec cepešpannā uz restītēm ar ādu uz augšu. Cep 4 stundas, līdz gaļa ir ļoti mīksta.
2. Kad gaļa izņemta no krāsns, apsedz to un ļauj 15 minūtes atpūsties, lai sula sasūcas gaļas šķiedrās un griežot neiztek.

| View