Latvijas garšu meklējot, gatavojam skābputru

Sastāvdaļas

  • 1 l ūdens
  • ½ glāzes miežu putraimu
  • ½ l rūgušpiena

Skābputra ir tradicionāls latviešu graudu un skābpiena ēdiens, kas vasarā bijis galvenais pusdienu un launaga ēdiens, ņemts līdzi lauku darbos. Mūsdienās tas bieži vien tiek piemirsts, taču velti- tas ir sātīgs un veselīgs ēdiens.

Pagatavošana 20 min 8 porcijas

1. Putraimus noskalo ar aukstu ūdeni un notecini. Katlā lej ūdeni, uzvāri, lēnā straumītē ieber putraimus un maisot vāri, līdz putraimi uzbrieduši un mīksti.
2. Karstā putrā ar karoti laid pusi rūgušpiena kunkuļu. Pārējo rūgušpienu pievieno, kad putra atdzisusi. liec siltā vietā uz 24 stundām ieskābt.
3. Pirms pasniegšanas pēc izvēles vari pievienot saldu pienu vai paniņas, skābo krējumu. Glabā vēsumā (pat veselu nedēļu). Labi garšo ar jaunajiem kartupeļiem, siļķi, kraukšķīgu cūkas cauraudzīti.