Laša kotletes

Sastāvdaļas

  • 800 g laša filejas
  • Sauja rīvmaizes
  • 1 ēdk. sinepes
  • 1 ēdk. mārrutku
  • 1 citrona miziņa
  • 1 smalki sagriezts sīpols
  • 1 tējk. kaperu
  • Sāls, malti melnie pipari un čili pulveris
  • Eļļa cepšanai

Lai gan dzīvojam pie jūras, lasis daudziem no mums šķiet delikatese. Šādas kotletes ir jauns skats uz ierastajām lašmaizītēm un zivju zupu. Tās var pasniegt ar mērci un kartupeļu biezeni, bet tikpat labi kotletes var veidot piemērotas burgeru pildījumam.

Pagatavošana: 30 min / 6 porcijas

  1. Sagriez lasi mazos gabaliņos, apmēram 5 mm biezumā.
  2. Blenderī samal pusi laša gabaliņu kopā ar sinepēm, mārrutkiem, citrona miziņu, līdz izveidojas viendabīga masa.
  3. Masai pievieno atlikušos laša gabaliņus, rīvmaizi, sīpolu un garšvielas. Visu samaisi.
  4. Veido bumbiņas sev vēlamā izmērā, ļauj tām atpūsties vismaz 30 minūtes pirms cepšanas.
  5. Cep tās uz pannas vai grila, kamēr tās kļūst zeltaini brūnas no abām pusēm. Pasniedz siltas.